Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka tworzenia serwerów Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czeeeeść

A więc tak, od nie dawna lubię robić serwery :) Postanowiłem zrobić stronę ,która pomagała by ludziom z tą oto sprawą. Stronę przygotowałem sam, jeśli znajdziecie jakieś bugi, proszę napisać poprawie :)

Adres : www.mruczek.cba.pl

Niestety nad kursami jeszcze pracuje stronę zacząłem robić wczoraj ok. 23 trwało to z 25 minut :) Co do hostingu, gdy napiszę już te kursy oczywiście są darmowe :) to wykupie domene .pl

Zapraszam do oceniania.

giphy.gif

Opublikowano

W miarę przyjemny desing, zakodowane też dobrze, nice.

tylko to tło : |

Opublikowano

Bez sensu to samo i jeszcze wiecej jest w dziale minecraft

A napisałem ,że strona cud miód otwarta zakończona ? Nieee... ? No własnie,tutaj widzę kolegę zazdrość w dupę ściska ,bo potrafi tylko gotowy template edytować. Bezsens ? Oj stary przeliczasz się chyba , 5 tyś odwiedzin w 5 dni ? ty możesz pomarzyć ,ja tak mam bez wysiłku :)

W miarę przyjemny desing, zakodowane też dobrze, nice.

tylko to tło : |

Tło ,fakt musiałem dać coś ,bo było pusto a nie myślałem nad nim jeszcze , może macie propozycje :? Zaraz poprawie css ramek , bo mają lekki błąd, dodam lepszą formę kontaktu i wstęp do kursów z spisem treści. Jestem otwarty na propozycje co do tła ,i poprawy lekkiej designu,zastanawiam się by nie zmienić tych buttonów,na dole na bardziej żywsze i ciemniejsze ,jak myślicie ? Co do kodu,fakt w sumie nie wysilałem się przy nim w 25 minut dużo bym nie ponaprawiał :x dlatego zostawiłem to i poprawie wszystko za 1 razem :> Zmienię też pobieralnie ,gdyż tabsy z jquery są takie sobie , poprawie to ładnie . Mam też pomysł by do zakładki pluginy , dać webbrowsera i otworzyć bukkitdev z przycisków ,do konkretnych typów pluginów .

giphy.gif

Opublikowano

Czy coś powiedziałem złego ,powiedziałem to co jest w dziale i jeszcze do tego pomoc tam otrzymasz, to ze mówisz ,ze 5tys w 5 dni może nie ale 3,4 w 4 dni tak spytaj Sajjuka

A co do Kasia to żałosny jesteś

sygnafranc.png

Opublikowano

Czy coś powiedziałem złego ,powiedziałem to co jest w dziale i jeszcze do tego pomoc tam otrzymasz, to ze mówisz ,ze 5tys w 5 dni może nie ale 3,4 w 4 dni tak spytaj Sajjuka

A co do Kasia to żałosny jesteś

Strona jest po to zeby nie trzeba bylo juz dawac banalnych pomocy typu jak dać no-premium , czy jak konfigurowac ten plugin .

giphy.gif

Opublikowano

+ Prostota

+ Kolorystyka

+ Tematyka

- Reklamy, wiem że cba.pl i tak mam ad blocka ale mogą wkurzać ;p

z cba.pl zrezygnuje , jak kursy napisze :) lece na host za domenke .pl 20 zł rocznie :)

giphy.gif

Opublikowano

Ujme to tak zobaczyłem to ponieważ robię stronę z darmowymi kursami itp. Ale no coż. Twoja wiedza mnie zawiodła:

LogMeIn Hamachi 2.1 - Program umożliwia tworzenie własnego serwera VPS, na sieci LAN.Pozwala tworzyć serwery do gier

Hamachi pozwala na tworzenie własnego serwera VPS? Proszę cię. Nie chce się walnąć, ale z tego co wiem Hamachi pozwala na tworzenie wirtualnej sieci lokalnej pomiędzy użytkownikami będącymi na jednym kanale (, co dokładniej założyciel kanału jest jakby usługodawcą tej sieci, tak więc tu używając wirtualnego adresu przypisanego do sieci mozna się łaczyć tylko do zalożyciela)

Ok lecimy dalej:

FileZilla 3.6.0.2- Program pozwala na szybkie i bezpieczne łączenie się z bazą danych FTP, przyjazny dla nowych użytkowników

Nie z bazą danych co serwerem FTP...

Gratisowo powiem że BUTTON Kurs Bukkit jest ale żadnej roli nie spełnia xD. Więc powiem tak. Zanim zacznie sie komus doradzać, najpierw samemu trzeba mieć jakąś wiedze do przekazania, a z tego co widzę tutaj niestety jej zabrakło. Wybacz ale taka prawda. : )

dzogiss_blue_v1_by_backe57-d5z8hpd.png
Opublikowano

Ujme to tak zobaczyłem to ponieważ robię stronę z darmowymi kursami itp. Ale no coż. Twoja wiedza mnie zawiodła:

LogMeIn Hamachi 2.1 - Program umożliwia tworzenie własnego serwera VPS, na sieci LAN.Pozwala tworzyć serwery do gier

Hamachi pozwala na tworzenie własnego serwera VPS? Proszę cię. Nie chce się walnąć, ale z tego co wiem Hamachi pozwala na tworzenie wirtualnej sieci lokalnej pomiędzy użytkownikami będącymi na jednym kanale (, co dokładniej założyciel kanału jest jakby usługodawcą tej sieci, tak więc tu używając wirtualnego adresu przypisanego do sieci mozna się łaczyć tylko do zalożyciela)

Ok lecimy dalej:

FileZilla 3.6.0.2- Program pozwala na szybkie i bezpieczne łączenie się z bazą danych FTP, przyjazny dla nowych użytkowników

Nie z bazą danych co serwerem FTP...

Gratisowo powiem że BUTTON Kurs Bukkit jest ale żadnej roli nie spełnia xD. Więc powiem tak. Zanim zacznie sie komus doradzać, najpierw samemu trzeba mieć jakąś wiedze do przekazania, a z tego co widzę tutaj niestety jej zabrakło. Wybacz ale taka prawda. : )

A napisałem gdzieś że strona skończona ? Nie ... To nie czepiaj się że button nic nie robi :) A co do informacji o programach , ctrl+v z strony pobieralnii ,która ma to od strony producenta :)

giphy.gif

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

I gdzie ta skończona strona? ...

"Niestety nad kursami jeszcze pracuje stronę zacząłem robić wczoraj ok. 23 trwało to z 25 minut :) Co do hostingu, gdy napiszę już te kursy oczywiście są darmowe :)to wykupie domene .pl"

Nioch Nioch Nioch. Projekt skończył sie na etapie projektowania ze wstępnymi błędami. Co do czego jeszcze ma być kurs, gdzie już same informacje o programach sa błędne. (Założyciel tematu zaprzecza bo informacje ze strony która ma to "ze strony producenta" (Poważnie?...))

Nic z tego nie będzie. : (

To CLASS AXION - Ciekawy pomysł, wykorzystam go do nauki w niedalekie przyszłości :)

dzogiss_blue_v1_by_backe57-d5z8hpd.png
Opublikowano

I gdzie ta skończona strona? ...

"Niestety nad kursami jeszcze pracuje stronę zacząłem robić wczoraj ok. 23 trwało to z 25 minut :) Co do hostingu, gdy napiszę już te kursy oczywiście są darmowe :)to wykupie domene .pl"

Nioch Nioch Nioch. Projekt skończył sie na etapie projektowania ze wstępnymi błędami. Co do czego jeszcze ma być kurs, gdzie już same informacje o programach sa błędne. (Założyciel tematu zaprzecza bo informacje ze strony która ma to "ze strony producenta" (Poważnie?...))

Nic z tego nie będzie. : (

To CLASS AXION - Ciekawy pomysł, wykorzystam go do nauki w niedalekie przyszłości :)

Przecież jak będzie miał czas, to zrobi. Życie nie kończy się na forum, nie rozumiem sensu tego posta. ;f

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Strona ładna, przejrzysta ogólnie dobrze, wielu nowym graczom powinno się przydać, jeżeli faktycznie zmienisz hosting i zakupisz domenę .pl to widzę same plusy.
8/10

sygna2014.png

•  carbonx zmienił(a) tytuł na Nauka tworzenia serwerów Minecraft
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...